Sushi Maki con sardine & basilico e con Poke al salmone
Roll di sushi al pesce - in 2 modi diversi! Questi roll di stile giapponese sono una combo perfetta - uno è farcito con sardine in scatola e l'altro con salmone marinato nella Salsa Poke Kikkoman. Un pranzo facile da preparare a casa con l'aiuto di un tappetino per sushi - provateli!
Ingredienti
1) Maki Sushi with Sardines & Basil
2) Maki Sushi with Salmon Poke
Alternative for Kikkoman Poke Sauce:
To serve:
Preparazione
Passaggio 1
Maki Sushi with Sardines & Basil
- Dab the oil from the sardines with a paper towel and chop the sardines.
- Put the sardines in a bowl and add the Salsa di Soia Kikkoman.
- Roughly chop the ginger and pluck the basil leaves.
- Mix ginger, basil and marinated sardines.
- Place ½ nori sheet on the sushi mat.
- Spread the sushi rice on it with wet fingers.
- Spread wasabi paste with finger lengthwise along the middle of the sushi rice (wasabi paste can be omitted).
- Place 4 tsp of sardine mixture lengthwise along the middle of the sushi rice.
- Roll up with the help of the sushi mat and cut into 6 equal pieces.
- Arrange with pickled ginger and wasabi paste.
Passaggio 2
Maki Sushi with Salmon Poke
- Marinate the salmon strips in the Kikkoman Poke Sauce* for about 30 minutes.
- Remove the seeds from the cucumber and cut the cucumber into thinner strips.
- Place ½ nori sheet on the sushi mat.
- Spread the sushi rice on it with wet fingers.
- Spread wasabi paste with finger lengthwise narrowly along the middle of the sushi rice (Wasabi paste can be omitted).
- Place marinated salmon strips and cucumber strips lengthwise along the middle of the sushi rice.
- Roll up and cut into 6 equal pieces with the help of the sushi mat.
- Arrange with pickled ginger and wasabi paste.
Suggerimenti:
Per cucinare il riso, usare il rapporto riso: acqua = 1 : 1. Per cucinare il riso per sushi è necessaria meno acqua che per il riso “normale”.
Riso per sushi (circa 1 kg di riso per sushi cotto)
- 450 g di riso giapponese
- 450 ml di acqua
Cuocere per prima cosa il riso e poi condirlo con
- 100 ml di Condimento Riso per Sushi Kikkoman
o in alternativa:
- 70 ml di aceto di vino
- 30 gr di zucchero
- 15 gr di sale
ID della ricetta: 940
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