

Sushi Maki con sardine & basilico e con Poke al salmone
Tempo totale
35 Min
35 Min
Tempo di preparazione
Procedimento e ingredienti per preparare un delizioso sushi con sardine e salmone.
Ingredienti
12 Porzioni
1) Maki Sushi with Sardines & Basil
40 g
sardine fillets, in oil (canned)
2 cucchiaini
2 cucchiaini
pickled ginger or chopped ginger
3,50
basil leaves
0,50
nori sheet
70 g
cooked sushi rice
0,50 cucchiaini
wasabi paste
2) Maki Sushi with Salmon Poke
2
raw salmon strips, approx. 6-9cm long
1 cucchiai
1
long cucumber strip, approx. 10-12cm long
0,50
nori sheet
70 g
cooked sushi rice
0,50 cucchiaini
wasabi paste
Alternative for Kikkoman Poke Sauce:
3 g
sugar
2 g
lemon juice
To serve:
Pickled ginger
wasabi paste
Valori nutrizionali (per porzione):
290 kJ
/
69 kcal
2 g
Grassi
4 g
Proteine
8,6 g
Carboidrati
Preparazione
Passaggio 1
Maki Sushi with Sardines & Basil
- Dab the oil from the sardines with a paper towel and chop the sardines.
- Put the sardines in a bowl and add the Salsa di Soia Kikkoman.
- Roughly chop the ginger and pluck the basil leaves.
- Mix ginger, basil and marinated sardines.
- Place ½ nori sheet on the sushi mat.
- Spread the sushi rice on it with wet fingers.
- Spread wasabi paste with finger lengthwise along the middle of the sushi rice (wasabi paste can be omitted).
- Place 4 tsp of sardine mixture lengthwise along the middle of the sushi rice.
- Roll up with the help of the sushi mat and cut into 6 equal pieces.
- Arrange with pickled ginger and wasabi paste.
Passaggio 2
Maki Sushi with Salmon Poke
- Marinate the salmon strips in the Kikkoman Poke Sauce* for about 30 minutes.
- Remove the seeds from the cucumber and cut the cucumber into thinner strips.
- Place ½ nori sheet on the sushi mat.
- Spread the sushi rice on it with wet fingers.
- Spread wasabi paste with finger lengthwise narrowly along the middle of the sushi rice (Wasabi paste can be omitted).
- Place marinated salmon strips and cucumber strips lengthwise along the middle of the sushi rice.
- Roll up and cut into 6 equal pieces with the help of the sushi mat.
- Arrange with pickled ginger and wasabi paste.
Suggerimenti:
Per cucinare il riso, usare il rapporto riso: acqua = 1 : 1. Per cucinare il riso per sushi è necessaria meno acqua che per il riso “normale”.
Riso per sushi (circa 1 kg di riso per sushi cotto)
- 450 g di riso giapponese
- 450 ml di acqua
Cuocere per prima cosa il riso e poi condirlo con
- 100 ml di Condimento Riso per Sushi Kikkoman
o in alternativa:
- 70 ml di aceto di vino
- 30 gr di zucchero
- 15 gr di sale
ID della ricetta: 940
Ricetta in PDF
Grazie per il tuo feedback
Facci sapere cosa ne pensi
Clicca il numero di stelle che vuoi darci: più sono meglio è!
Scopri di più